Redirection Notice

This page will redirect to http://docs.moodle.org/all/fi/Editorit_Moodlessa in about 2 seconds.

Moodlessa on kaksi tekstieditorivaihtoehtoa. Yleensä käyttäjät haluavat nähdä tekstin lopputuloksen samalla kun tuottavat tekstiä. Tällaista editoria kutsutaan WYSIWYG- tai Rich Text -editoriksi. Jotkut käyttäjät käyttävät mieluummin ja joihinkin Moodlen toimintoihin jopa on välttämätöntä käyttää perinteistä tekstieditoria; sellaista, johon voi kirjoittaa pelkkiä ASCII-merkkejä eli joukkoon voi tarvittaessa kirjoittaa HTML-elementtejä. Tekstieditoria on käytettävä esimerkiksi jos haluaa tehdä Monikieliset kurssisisällöt tai haluaa puhdistaa tekstinkäsittelyohjelmasta tekstin mukana tulleita määrittelytietoja.

Pysyvä editorivalinta tehdään omista asetuksista (Omat asetukset). Valitse kohdasta Kun muokkaat tekstiä vaihtoehto Käytä tekstieditoria.

Kuva 1: Rich text -editori (TinyMCE) - HUOMAA, että voit pitkää tekstiä kirjoittaessasi
  • säätää editori-ikkunan kokoa sen oikean alakulman säätimellä tai
  • käyttää kokoruututilaa (korostettuna ylimmän painikepalkin oikeassa reunassa) - palaa normaalinäkymään samalla painikkeella.

Kuva 2: Tekstieditori: Tilapäistä tekstieditorikäyttöä varten löytyy Rich text -editorin alimman painikepalkkirivin oikeasta reunasta kuvake HTML.

Usein kysyttyjä kysymyksiä