Redirection Notice

This page will redirect to http://docs.moodle.org/all/fi/HY-Uuden_kurssialueen_tilaaminen in about 2 seconds.

Kurssialueita voivat tilata (opetus)henkilöstöön kuuluvat. Jos olet opiskelija, ja etsit ohjetta rekisteröityä mukaan kurssille, tutustu opiskelijan oppaaseen.

Kurssialue tilataan lomakkeella, jonka löydät Moodlen pääsivun vasemman reunan lohkosta "Ohjeet opettajalle" kohdasta "Tilaa uusi kurssialue". Myös tiedekunnan Moodle-tukihenkilöltä voit pyytää kurssialuetta.

HUOM. Avoimen yliopiston kurssialueet tilataan sähköpostitse osoitteesta avoin-verkkotuki@helsinki.fi

Tilauslomake

Kurssialueen tilauslomake https://moodle.helsinki.fi/course/request.php pyytää kirjautumaan, jos et jo ole kirjautuneena, minkä jälkeen täytä lomake sen ohjeiden mukaan (huom. merkitse myös toivottu kurssikategoria). Kaikkia lomakkeessa kysyttyjä tietoja paitsi kurssikategorian voit muokata itsekin kurssialueen asetuksista kurssialueen perustamisen jälkeen. Pyydä tarvittaessa kategorian vaihto osoitteesta ok-moodle@helsinki.fi.

 • Kurssin nimi: Kurssialueen koko nimi. Nimi voi sisältää useita sanoja, erikoismerkkejä, välilyöntejä ja ääkkösiä. Nimeämiskäytäntönä suostellaan tyyliä "oodikoodi kurssinkokonimi, lukukausi/periodi" (tarvittaessa opettajan nimi lopussa, jos useita rinnakkaisryhmiä, joille on omat kurssialueensa)", esimerkiksi "581328 Tietokantojen perusteet, syksy 2014".
 • Kurssin lyhenne: Kurssialueen lyhenne voi olla esimerkiksi opintojakson oodikoodi, laitoskoodi tai lyhennetty versio kurssin nimestä. Nimeä lyhenne siten, että se on tunnistettava myös opiskelijoille. Lyhenne näkyy sellaisissa paikoissa, joissa pitkä nimi on hankala, kuten ylätunnisteen navigointipalkissa ja Moodlesta lähtevien sähköpostiviestien otsikkokentässä. Lyhenteen suositeltava pituus on enintään 15 merkkiä. 
  • Lyhenteen on oltava uniikki; lomake huomauttaa asiasta tarvittaessa. 
  • Lyhenteessä ei saa olla ääkkösiä tai erikoismerkkejä, eikä siinä kannata käyttää välilyöntiä, koska se vaikeuttaa etsi-toimintoa.
 • Yhteenveto: Tämä kuvausteksti näkyy opiskelijoille myös silloin, kun he eivät vielä ole rekisteröityneet kurssialueelle. Yhteenvedossa voit siis esimerkiksi kertoa vastauksia kysymyksiin kenelle kurssi on suunnattu, ketkä voivat rekisteröityä mukaan sekä mitä, missä, milloin ja kuka kurssilla opettaa. Yhteenvedon saa näkyviin myös kurssialueen etusivulla lisäämällä siihen lohkon "Kurssikuvaus".
 • Lisätiedot: Kurssit on lajiteltu tiedekuntien ja erillislaitosten mukaisiin kategorioihin. Kirjoita tähän kenttään kurssialueesi kategoria = tiedekuntasi tai erillislaitoksesi nimi.

Tyhjä kurssialue ja kurssipohjat

Kurssialueet tilataan aina ylläpidolta. Saat kuittausviestin, kun alue on valmis. Pyrimme luomaan kaikki alueet mahdollisimman pian, yleensä viimeistään 3 arkipäivän kuluessa tilauksessa (huomioithan loma-aikojen mahdolliset viiveet).

Tyhjässä kurssialueessa on valmiina vain Uutiset-alue sekä lohkot "Viimeisimmät uutiset", "Navigointi" ja "Asetukset". Keskipalstassa on oletusarvoisesti 7 aihetta, joiden määrää pystyt säätelemään itse. Aiheita voi olla vaikka omansa jokaiselle teemalle tai viikolle.Tyhjä, uusi kurssialue näyttää HY:n Moodlessa alla olevan kuvan mukaiselta. Kuvaan verrattuna kurssialueesi voi olla eri värinen, sillä kullakin tiedekunnalla on oman värisensä kurssipohja.

Uuden kurssisi löydät Moodlesta ns. Katsaus kursseistani -sivultasi heti kirjautumisen jälkeen (otsikko on harmaalla värillä koska kurssialue luodaan suljettuna). Jos et löydä kurssialuetta Katsaus kursseistani -sivulta, tarkista että osaa kursseistasi ei ole piilotettu.

Pääset aloittamaan kurssin sisällön suunnittelun (valitse ensin Muokkaustila päälle). Alkuvaiheessa kannattaa käyttää hetki kurssialueen asetusten parissa.

 

Kurssin valmistelua helpottaa sisältöjen tuominen toiselta Moodle-kurssilta tai esivalmistellun kurssipohjan käyttäminen. Kurssipohjaa pystyy myös muokkaamaan omiin tarpeisiin sopivaksi.

Tyhjän kurssialueen valmiit lohkot

Vasemmalla

 • Navigointi: Linkit Moodlen etusivulle, sivuston seuranta, oma Profiili, omat kurssit (viisi ensimmäistä "Katsaus kursseistani" listasta) sekä aina kurssikohtaisesti kunkin kurssin aiheet, osallistujat ja raportit.
 • Asetukset: Kurssialueen ylläpito (käydään läpi tarkemmin omassa ohjeessaan)

Oikealla

 • Viimeisimmät uutiset: Uutiset-keskustelualueelle kirjoitetut viestit näkyvät tässä lohkossa. Voit halutessasi poistaa lohkon kurssiltasi, silti Uutiset-palsta säilyy kurssialueella.

Usein kysytyt kysymykset