Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Section
bordertrue
Column
width30%

Sivut

MARC 21 BIB -- sovellusohje Voyager-kirjastoille 

Column
width70%

Tämä on MARC21-wikialue, jonka avulla toteutetaan MARC 21 -sovellusohjeet Voyager-kirjastoille. Aluksi työlistalla on bibliografisten tietojen (BIB) sovellusohje. Jatkossa saadaan toivottavasti aikaiseksi myös varastotietojen (HOLD) ja auktoriteettitietojen (AUKT) sovellusohjeet.

Käyttöoikeudet tälle wiki-alueelle sallitaan aluksi vain Voyager-kirjastojen yhteiselle Linnea-cat -työryhmälle. Kun sovellusohje on "valmis" (kehitystyö jatkuu tietenkin loputtomiinikuisesti...), se avataan julkiseksi ja sovellusohjeet linkitetään suomennettuihin MARC 21 -formaatteihin.

Linnea-cat -työryhmäläiset varmastikin tarvitsevat tätä sovellusohjetta päivittäessään wikin käyttöohjeita. Tarkoitus on, että cat-työryhmäläiset lisäävät tähän ohjeeseen cat-pöytäkirjoista kerätyt suositukset tähän sovellusohjeeseen. Jos suositus koskee jotakin kenttää tai joitakin kenttiä, se voidaan on parasta laittaa kyseisen kentän tai kyseisten kenttien kohdalle. Jos suositukselle ei voi antaa kuin aiheen mukaisen otsikon, se lisätään aihehakemistoon.


MARC21-wikialuetta ylläpitää Kansalliskirjaston Kirjastoverkkopalvelujen MARC-vastuuhenkilö. Yhteystiedot: marc.posti (at) helsinki.fi.