Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Englanninkielinen käyttöopas ELibraryRu-palveluun (User manual): step_by_step_guide_ELibraryRu.pdf

Rekisteröityminen palveluun

Sekä ilmaisten että Ilmaisten ja HY:lle lisensoitujen lehtien artikkeleiden n lisensoimien artikkelien lukeminen (= pdf-tiedostojen avaaminen) edellyttää palveluun rekisteröitymistä. ei enää edellytä palveluun rekisteröitymistä eikä kirjautumista, kun aineistoihin mennään Kansalliskirjaston hakupalvelun tai Helkan kautta kirjautumalla Helsingin yliopiston tunnuksilla.

Rekisteröitymällä palveluun voit kuitenkin mm. tallentaa omia hakujasi. 

Rekisteröityäksesi klikkaa Klikkaa linkkiä РЕГИСТРАЦИЯ В БИБЛИОТЕКЕ

Täytettävät kohdat voi kirjoittaa latinitsalla.
Täytä nimi ja syntymäaika.
Organisaation kohdalla, klikkaa auki Выбрать ja ilmestyneestä "laatikosta" valitse Город -laatikon alasvetovalikosta vaihtоehto Хельсинки (1).
Sen jälkeen klikkaa vielä Поиск. Ruudulle ilmestyy sininen teksti Хельсинский универистет. Klikkaa sitä, jolloin sana siirtyy "organisaatio"-kohtaan lomakkeella. Kts. kuva alla: Image Removed

Tämän jälkeen täytä kohdat страна, имя пользователья, пароль, e-mail ja lopuksi tallenna tiedot  сохранить- painikkeesta. Täytä kaikkiin kohtiin jotakin.
Tämän jälkeen voit ElibraryRu:n pääsivulla kirjautua palveluun sisään kohdassa имя пользователья -> пароль.

Miten ELibraryRu-palvelua kannattaa käyttää?

1. artikkeliviitteiden etsimiseen

ELibraryRu-portaali on  käytössä vapaasti verkossa ja jos haet vain artikkeliviitteitä, sinun ei tarvitse kirjautua palvelun käyttäjäksi lainkaan.

ELibraryRu:ssa kannattaa hakea lehden nimellä, temaattisen aihevalikon avulla etsiä sopivia lehtiä tai sanahauilla hakea omaa aihetta.

Kun löydät hyviä viitteitä, tarkista tuleeko lehti Kansalliskirjastoon, tai Helka- tai LindaMelinda-kirjastoon.

2.

...

artikkeleiden lukemiseen ja tulostamiseen

Palvelussa on paljon venäläisten yliopistojen ja tutkimuslaitosten julkaisuja ilmaisina kokoteksteinä (pdf-ikoni, jossa on vihreä "vyö" päällä). Tiettyjen lehtien artikkeleihin pääsy edellyttää kuitenkin sopimusta. Slavica on hankkinut vuosikerrat 2011-2012 kymmenestä vuosikertoja kuudestatoista lehdestä, joista suurin osa on kielitieteen ja kirjallisuuden lehdestäalan julkaisuja. Slavican hankkima lehtilista näkyy ElibraryRu-palvelun pääsivun oikeassa alakulmassa (alla kuva): klikkaa kohdasta Список журналов.
Image RemovedTähän on tulossa tiivistelmä käyttösäännöistä.

Päästäksesi Slavican hankkimiin e-lehtiin käytä eLIBRARY.RU-palvelua Kansalliskirjaston hakupalvelun tai Helkan kautta, sekä yliopiston verkossa ollessasi että etäkäytössä. Löydät eLIBRARY.RU-palvelun sähköisestä hakupalvelusta kirjoittamalla hakulaatikkoon hakusanaksi elibraryru. Slaavilaisen kirjaston hankkimat lehdet löytyvät eLIBRARY.RU:n pääsivulla oikealla olevasta Для Вас открыт доступ --kuvakkeesta, kohdasta Список журналов (kuva alla). Sekä ilmaisten että HY:lle lisensoitujen lehtien artikkeleiden lukeminen (= "vihreävöisten" pdf-tiedostojen avaaminen) edellyttää palvelun käyttöä hakupalvelun kautta kirjautumalla (HY:n tunnuksilla).

Image Added


Kun löydät kiinnostavan artikkelin, klikkaa "vihreällä vyöllä" varustettua PDF-kuvaketta.

Kiinnostavat artikkelit voi myös lähettää itselleen sähköpostiin.

Miten voin ostaa itselleni artikkelin

...

,

...

joka ei ole

...

vapaasti käytettävissä?

Palvelussa mainitaan artikkelien osto luottokorteilla (Visa ja Master), mutta ainakin meidän testaamisen tulokset olivat huonot: ostoyrityksistä tuli virheilmoituksia ja toiminnot katkesivat. Slavica koettaa nyt neuvotella toisenlaisen ostotavan maksullisiin artikkeleihin.

Muut kuin Helsingin yliopistolaiset

Muut kuin Helsingin yliopistolaiset voivat käyttää aineistoja Kansalliskirjastossa kirjastokioskeilla tai omalla kannettavalla tietokoneella kirjaston antamilla internet-tunnuksilla.

Myös Jyväskylän, Tampereen, Turun ja Itä-Suomen yliopistossa, ja Åbo Akademissa on mahdollista päästä lukemaan yllämainittuja lehtiä.

Kysy lisää: kk-slav@helsinki.fi

Tähän on tulossa ohjeet piakkoin...

Русскоязычные электронные научные журналы на платформе eLIBRARY.ru. В коллекции представлены: журналы издательства НАУКА, журналы издательства ГПНТБ СО РАН, журналы ИНИОН РАН и другие журналы авторитетных российских издательств. После прохождения регистрации пользователи получают доступ к XXX  русскоязычным журналам в режиме on-line.