Tätä ohjetta ei enää päivitetä. Ks. päivitetty ohje Opettajan Moodle-oppaasta.


Tammikuun alussa 2013 päivitetyn Tehtävä-aktiviteetin asetuksissa kysytään, haluaako opettaja saada kuittausviestin Moodlesta aina, kun opiskelija palauttaa tehtävän. Toivotun toiminnallisuden voi määritellä kahdella asetuksella Ilmoita palautuksista opettajille ja Ilmoita myöhästyneistä palautuksista opettajille. Oletusarvoisesti em. asetus on Kyllä. Jos valitset asetukseen Ei, voit valita, haluatko kuitenkin myöhästyneistä palautuksista sähköpostikuittauksen, mikä on tarvittaessa vallan näppärä ominaisuus.

Kysymyksiä postitusominaisuudesta on tullut siksi, että aiemmin oletusasetus oli Ei, jolloin opettajien ei tarvinnut muistaa sitä vaihtaa. Oletusta ei valitettavasti voi vaihtaa ylläpidon asetuksista.

Esimerkiksi usean opettajan kursseilla saattaa olla, että yksi opettajista haluaa tilata kuittauksia, joita muut eivät tarvitse. Näppärä tapa vaikuttaa asiaan on tässäkin tapauksessa säätää käyttäjäkohtaisten profiiliasetusten viestiasetuksia; ks ohjetta sivulta Profiilitietojen muokkaus.