You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 40 Next »

Käyttöoppaat / Руководство пользователя / User manual

Venäjänkielinen käyttöopas ELibraryRu-palveluun (Руководство пользователя): http://elibrary.ru/projects/subscription/manual_elibrary_for_user.pdf

Englanninkielinen käyttöopas ELibraryRu-palveluun (User manual): step_by_step_guide_ELibraryRu.pdf

Rekisteröityminen palveluun

Sekä ilmaisten että HY:lle lisensoitujen lehtien artikkeleiden lukeminen (= pdf-tiedostojen avaaminen) edellyttää palveluun rekisteröitymistä.

Klikkaa linkkiä РЕГИСТРАЦИЯ В БИБЛИОТЕКЕ

Täytettävät kohdat voi kirjoittaa latinitsalla.
Täytä nimi ja syntymäaika.
Organisaation kohdalla, klikkaa auki Выбрать ja ilmestyneestä "laatikosta" valitse Город -laatikon alasvetovalikosta vaihtоehto Хельсинки (1).
Sen jälkeen klikkaa vielä Поиск. Ruudulle ilmestyy sininen teksti Хельсинский универистет. Klikkaa sitä, jolloin sana siirtyy "organisaatio"-kohtaan lomakkeella. Kts. kuva alla:

Tämän jälkeen täytä kohdat страна, имя пользователья, пароль, e-mail ja lopuksi tallenna tiedot  сохранить- painikkeesta. Täytä kaikkiin kohtiin jotakin.
Tämän jälkeen voit ElibraryRu:n pääsivulla kirjautua palveluun sisään kohdassa имя пользователья -> пароль.

Miten ELibraryRu-palvelua kannattaa käyttää?

1. artikkeliviitteiden etsimiseen

ELibraryRu-portaali on  käytössä vapaasti verkossa ja jos haet vain artikkeliviitteitä, sinun ei tarvitse kirjautua palvelun käyttäjäksi lainkaan.

ELibraryRu:ssa kannattaa hakea lehden nimellä, temaattisen aihevalikon avulla etsiä sopivia lehtiä tai sanahauilla hakea omaa aihetta.

Kun löydät hyviä viitteitä, tarkista tuleeko lehti Helka- tai Linda-kirjastoon.

2. artikkeleiden lukemiseen ja tulostamiseen

Palvelussa on paljon venäläisten yliopistojen ja tutkimuslaitosten julkaisuja ilmaisina kokoteksteinä (pdf-ikoni, jossa on vihreä "vyö" päällä). Tiettyjen lehtien artikkeleihin pääsy edellyttää kuitenkin sopimusta. Slavica on hankkinut vuosikerrat 2011-2012 kymmenestä kielitieteen ja kirjallisuuden lehdestä.

Päästäksesi Slavican hankkimiin e-lehtiin käytä eLIBRARY.RU-palvelua Helsingin yliopiston Nelli-portaalin kautta, sekä yliopiston verkossa ollessasi että etäkäytössä. Löydät eLIBRARY.RU-palvelun Nellistä kirjoittamalla ”etsi tai selaa aineistoja” --hakulaatikkoon hakusanaksi elibraryru. Slaavilaisen kirjaston hankkimat lehdet löytyvät eLIBRARY.RU:n pääsivulla oikealla olevasta Для Вас открыт доступ --kuvakkeesta, kohdasta Список журналов (kuva alla). Päästäksesi lukemaan artikkeleita, sinun täytyy vielä rekisteröityä eLIBRARY.RU:n asiakkaaksi. Muista, että sekä ilmaisten että HY:lle lisensoitujen lehtien artikkeleiden lukeminen (= "vihreävöisten" pdf-tiedostojen avaaminen) edellyttää palveluun rekisteröitymistä.

Kun löydät kiinnostavan artikkelin, klikkaa "vihreällä vyöllä" varustettua PDF-kuvaketta. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, artikkeli aukeaa. Jos et ole rekisteröitynyt palveluun, saat tekstin: Для доступа к полному тексту необходимо вначале войти в библиотеку! eli rekisteröidy palveluun (kts ohjeet yllä).

Käyttösäännöt

Tulossa...

Miten voin ostaa artikkelin itselleni, jos sitä ei ole ilmaiseksi saatavilla

Palvelussa mainitaan artikkelien osto luottokorteilla (Visa ja Master), mutta ainakin meidän testaamisen tulokset olivat huonot: ostoyrityksistä tuli virheilmoituksia ja toiminnot katkesivat. Slavica koettaa nyt neuvotella toisenlaisen ostotavan maksullisiin artikkeleihin.

Muut kuin Helsingin yliopistolaiset

Muut kuin Helsingin yliopistolaiset voivat käyttää aineistoja Kansalliskirjastossa palvelupisteistä saatavilla verkkotunnuksilla.

Myös Jyväskylän, Tampereen, Turun ja Itä-Suomen yliopistossa, ja Åbo Akademissa on mahdollista päästä lukemaan yllämainittuja lehtiä.

Kysy lisää: kk-slav@helsinki.fi

  • No labels