Ehdotettu fabun aihe, johon päätin tarttua ja koettaa edistää sen toteutumista. Järjestetään luultavimmin ad hoc -fabuna, jos muitakin kiinnostuneita löytyy. Kirjoitin alle joitakin ajatuksiani aiheeseen liittyen ja minua ilahduttaisi, jos joku muukin innostuu niin tekemään. Koska Confluencen rastityökalut ovat minusta hauskoja, tein niihin perustuvan äänestyksen sopivan ajankohdan etsimiseksi. t. Mikael Kivelä (etu.suku at helsinki.fi)

Mikaelia kiinnostaa:

Miten Second Lifen tai muiden ei-peliksi kutsuttujen virtuaalimaailmojen käyttö opetukseen, opiskeluun tai muuhun formaalia opetusta antavan organisaation toimintaan eroaa pelien käytöstä vastaavaan touhuun? Nopeasti ajateltuna houkuttavia ominaisuuksia ovat edelleen

  • mahdollisuus tehdä muuten mahdottomia tai hankalasti toteutettavia asioita, kuten  monissa muissakin simulaattoreissa
  • amplified output (Gee 2003), pienellä panoksella saa suuria tuloksia, mutta haittavaikutuksia on yleensä kevennetty. Räjähtäneen virtuaalilabran saa palautettua varmuuskopioista.
  • mahdollisuus toimia hahmon kautta, jolloin sosiaalisten tilanteiden luonne muuttuu. Toisin kuin draamapedagogiikassa hahmo ei ole mitenkään sidoksissa sitä ohjaavan henkilön ruumiiseen, jolloin voi ainakin olettaa olevan helpompaa toimia jossakin roolissa.

Sopivia ajankohtia

Tein ohjelman jokaiselle fabulokerolle tällaisen hienon äänestyslootan. Jos ajankohta on mielestäsi hyvä, niin rasti vapaa rivi. Jos rivit loppuvat, niin tee Edit-tilassa niitä lisää.

0%

klo 10-11

0%

klo 11-12

0%

klo 13.30-14.30

0%

klo 15-16


0%

klo 16-17

  • No labels

1 Comment

  1. Heip, ja terveisiä Moodlemootista!

    Tuohon pedagogiseen pohdintaan voisi heittää sekaan myös yhdistelmän oppimisympäristöstä ja virtumaailmasta, jolloin työkalujen laajenemisen lisäksi syntyy myös täysin uusia toiminnallisuuksia. Yksi täällä esitelty projekti aiheesta on http://www.sloodle.org/ jossa on yhdistetty siis Moodle ja Secondlife.