Blogit, wikit, Jaiku, Facebook, Delicious, Flickr... lähes kaikki tässäkin Konfabulaarissa käsitellyistä sovelluksista ja ratkaisuista hyödyntävät RSS-syötteitä, joiden avulla käyttäjät ja yleisö voivat helposti seurata ja suodattaa heille tarjottuja uusia sisältöjä sekä julkaista ja jakaa omia sisältöjään eri palveluihin ja vastaanottajille.

Fabun tavoitteena on vaihtaa osallistujien kesken ajatuksia RSS-syötteiden hyödyntämisestä opetuksessa ja tietoresurssien jaossa. Jaetaan ahaa- ja yhyy-elämyksiä ja ideoidaan käyttökohteita ja -tapoja. Majavan Jerellä taisi olla myös jokin ässä hihassa aiheeseen liittyen (smile)

RSS-syötteistä:

Jos syötteet ovat vielä outoja, niin pikaselityksen suomeksi saa täältä ja web-pohjaisen RSS-lukijan käytöstä kärrylle pääsee vaikkapa lukaisemalla Mari Koistisen aihetta käsittelevän blogimerkinnän. Audiovisuaalisen johdatuksen saa RSS in plain English -videosta:

Syvempää pohdintaa syötteiden sosiaalisesta merkityksestä voi saada Kari A. Hintikan Mindtrek-presentaatiosta: The Feedverse - How the RSS Feeds Change Social Interaction on the Internet (pdf)

  • No labels

1 Comment

  1. Majavan Jerellä taisi olla myös jokin ässä hihassa aiheeseen liittyen (smile)

    Ei mulla mitään ihmeellistä, jotain pientä. Ai mutta, tämä on ohjelmassa päällekkäin delicious pecha kuchan kanssa. Oh well, eiköhän tuo jotenkin saada huomenna sumplittua.