Lomakkeen yleiset asetukset määritellään Lomake-välilehdellä. Mikäli kopioit uuden lomakkeesi pohjaksi jonkun jo olemassa olevan lomakkeesi kopioituu myös osa lomakkeen yleisistä asetuksista (esim. palautesivun tekstit ja ulkoasuasetukset)! Tämän vuoksi on tärkeää käydä yleiset asetukset läpi jokaisen lomakkeen kohdalla.

Perusasetukset

Perusasetukset on syytä tarkistaa aina kaikista lomakkeista.

Lomakkeen tekstit

  • Lomakkeen pääotsikko, tunniste ja johdanto kannattaa kirjoittaa heti uuden lomakkeen luomisen yhteydessä (ks. Luo uusi lomake)

Ulkoasu

  • Lomake näkyy valintasi mukaan joko kokonaan yhdellä sivulla (oletus) tai kenttäryhmittäin sivutettuna (ks. Kenttäryhmä). Sivutusta ei voi muuttaa enää, kun lomake on julkinen!
  • Tarjolla on erilaisia tyylejä, joista oletuksena on Helsingin yliopiston visuaalisen ilmeen mukainen tyyli. Valitun tyylin näet esikatselussa. Tyylin voit vaihtaa, vaikka lomake olisikin jo julkinen.
  • Lomakkeen kieli vaikuttaa lomakkeella olevien nappien (esimerkiksi "Tallenna") ja käyttäjälle näytettävien automaattisten, järjestelmästä tulevien ohjetekstien kieleen. Oletuskielenä on suomi, mutta voit vaihtaa kieleksi myös ruotsin tai englannin
  • Lisäksi voit halutessasi määrittää kenttäotsikoiden ja lomakkeen leveyden ja marginaalit. Yleensä näitä ei ole tarpeen määritellä eli ne voi jättää tyhjäksi.

Oikeudet

  • Anna muille HY:n E-lomakekäyttäjille luku- tai muokkausoikeuksia lomakkeellesi (ks.Oikeudet)

Palaute

  • Määritä lomakkeen vastaajille lomakkeen lähettämisen jälkeen annettava palaute (ks. Palaute)

Edistyneet asetukset

Näitä asetuksia osaa tarvitaan lomakkeiden edistyneemmissä käyttötarkoituksissa:

Katso myös usein kysytyt kysymykset lomakkeen yleisiin tai edistyneisiin asetuksiin liittyen