Lomakkeen tilaa muutetaan aina Lomakkeet-välilehdellä:


Lomakkeen tilan vaihtoehdot ovat "Ei käytössä", "Ylläpitäjien käytössä" ja "Julkisessa käytössä". Lomakkeen laadinta- ja muokkausvaiheessa se on "Ei käytössä". Valmis lomake, johon kerätään vastauksia on "Julkisessa käytössä". Vastausten keruun jälkeen lomake asetetaan "ylläpitäjien käyttöön", jolloin vastaukset säilyvät tallessa, mutta vastaamaan ei enää pääse. 


Vastausajan päättymisen jälkeen lomake asetetaan tilaan: "Ylläpitäjien käytössä", mikäli lomakkeen julkaisua ei ole ajastettu (jolloin tämä tapahtuu automaattisesti). Ylläpitäjien käytössä oleva lomake säilyy kaikkien ylläpitäjiksi määriteltyjen henkilöiden ja lomakkeen laatijan käytössä, vaikka se ei ole enää julkinen. Ylläpitäjät pääsevät siis edelleen raporttinäkymään käsiksi ja lomaketta voidaan myös kopioida uuteen käyttötarkoitukseen.

Huom. vain sellainen lomake, johon ei ole yhtään vastausta, voidaan asettaa tilaan "Ei käytössä", jolloin sitä voi vielä täysin muokata. Jos haluat poistaa koko lomakkeen tai ottaa sen uudelleen muokattavaksi, sinun tulee ensin poistaa kaikki vastaukset raportti-näkymässä ("Poista kaikki") . Vastausten poistamisen jälkeen voit ottaa lomakkeen kokonaan pois käytöstä ("Ei käytössä"). Muistathan tallentaa kaikki tärkeät vastausaineistot omalle koneellesi esimerkiksi Excel-muodossa ennen tätä toimenpidettä!

Mikäli haluat kokonaan poistaa muiden ylläpitäjien pääsyn lomakkeeseesi, katso tarkempi oikeuksien muokkaamiseen liittyvä ohje.